Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skolledare och lärare i samarbete för hållbar utveckling - hur kan skolan och lärandet bidra till de globala målen?

Föreläsning

Ett välutvecklat samarbete mellan skolledning och pedagoger är avgörande för att arbeta framgångsrikt med lärande för hållbar utveckling och för att skolan ska kunna bidra i arbetet med  FN:s globala mål i Agenda 2030. 
Välkommen till lärarfortbildning nr 21 i en serie om de globala målen för hållbar utveckling som denna gång vänder sig till både skolledare och lärare i alla stadier.

Under denna fortbildning får du ta del av forskning som visar på goda exempel på samarbeten mellan rektorer och lärare.  Du får också möta representanter från Skolverket, Skolinspektionen och Nationella samordnaren för Agenda 2030 som ger inblick i Sveriges strategier och lärmoduler för lärande för hållbar utveckling. Fortbildningen avslutas med en workshop för att ta fram konkreta förslag och åtgärder för att mer framgångsrikt arbeta med lärande för hållbar utveckling.
 
Målgrupp för fortbildninegn är rektorer, skolledare, utvecklingsledare och lärare från förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning och kommun.

Anmälan och detaljerat program

Föreläsare: Emma Sterky, Nationell samordnare Agenda 2030 
Erik André, Skolinspektionen
Anna Mogren, Karlstad universitet och Den globala skolan
Karin Borman och Mats Hansson, Skolverket

Datum: 2021-05-20

Tid: 13:00 - 16:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV), Den globala skolan, Universeum, Världskulturmuseet

Plats: Webbinarium

Evenemangslänk: Läs mer om Skolledare och lärare i samarbete för hållbar utveckling - hur kan skolan och lärandet bidra till de globala målen?

Kontaktperson: Mikael Östblom

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?