Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • GMV arrangerar inte Act Sustainable i höst

  [2023-06-02] Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, är inne i ett förändringsarbete och övergår snart i en ny organisation och får ett nytt verksamhetsuppdrag. Det innebär att GMV inte arrangerar Act Sustainable under 2023 ¿ Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma hållbarhetsvecka för studenter, lärare, forskare och annan personal.

 • Ansök om Renovas miljöstipendium 2023

  [2023-05-22] Renova donerar årligen 100 000 kronor till ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Forskningen ska bedrivas inom miljöområdet och ha anknytning till Renovas verksamhet.

 • Demokrati och hållbarhet i en tid av digital osäkerhet

  [2023-04-27] Konferens med fokus på desinformation och dess konsekvenser för demokrati och hållbar utveckling samlade samhällsaktörer från flera sektorer på Länsstyrelsen i Västra Götaland. Arrangörerna Agenda 2030 i Väst, Länsstyrelsen Västra Götaland, Reväst och Win Win Gothenburg Sustainability Award skapade en engagerande och inspirerande mötesplats för att utbyta kunskap och diskutera lösningar. Dagen erbjöd bland annat filmvisning, prisutdelning, panelsamtal och workshops med flera experter inom områden så som digitalisering, journalistik, demokrati, medie- och informationskunnighet och, såklart, desinformation.

 • Utmaningar och möjligheter för hållbara leverantörskedjor i fokus på årets första Agenda 2030 i Väst forumträff

  [2023-03-28] Respekten för mänskliga rättigheter är en av grundförutsättningarna för en hållbar utveckling. På 2023 års första forumträff i mars stod HRDD (Human Rights Due Diligence) i fokus. Tillsammans med CSR Västsverige, Social Venture Network, experter på området och drygt 40 engagerade deltagare från flera olika branscher tog vi oss an frågan hur företag kan hantera risker för negativ påverkan på mänskliga rättigheter och miljö.

 • Året som gått och blickar framåt

  [2023-03-22] Urban Futures verksamhetsberättelse 2022 finns nu att läsa.

 • Forskarskolan Just Transitions söker doktorander

  [2023-02-16] Doktorandtjänster finns nu att söka på Chalmers, Göteborgs universitet och Linköpings universitet inom Forskarskolan Just Transitions med fokus på ledning och organisering för en rättvis klimatomställning.

 • 39 miljoner till forskarskola om rättvis klimatomställning

  [2023-02-07] Forskarskolan Just Transitions med fokus på ledning och organisering för en rättvis klimatomställning beviljas 39 miljoner kronor under fem år av Formas, det statliga forskningsrådet för hållbar utveckling. Flera doktorandtjänster går att söka redan nu.

 • Julhälsning från Urban Futures

  [2022-12-21] När vi gemensamt summerar 2022 är det mycket vi kan vara stolta över.

 • Chalmers stärker partnerskap med Östafrika genom SWEAFUN

  [2022-12-02] Att stärka partnerskap och bidra till hållbar utveckling inom strategiskt utvalda områden var på agendan när universitetsrektorer och ledande forskare från 11 universitet och 7 länder möttes för en strategisk och vetenskaplig workshop i Kigali 14-17 november.

 • Hållbarhetsvecka ger tillsammanskraft för Chalmers och Göteborgs universitet

  [2022-12-01] Med ett sprudlande mingel på Studenternas Hus som avslut har Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable 2022 avslutats för det här året. På plats fanns, förutom bubbel och snittar, en Swap Shop, studenternas hållbarhetsföreningar och konstinstallationer. På scen fick fem studenter ta emot GUSTA-priset och danslärare framförde en gestaltning av årets tema: Demokrati i ett föränderligt klimat (Democracy in a Changing Climate).

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på Twitter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg en gång i månaden om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?